Menu

Visum-invitation

Skal du have inviteret din nærmeste familie til Danmark, så få hjælp fra os. LÆS MERE

Den svenske Model

Få vejledning om "familiesammenføring" via Den Svenske Model. Familiesammenføring efter EU-reglerne. Du kan hos Indvandrerrådgivningen få vejledning om pricippet til at komme til Sverige eller et andet EU-land og hjem igen til Danmark.
LÆS MERE

Familiesammenføring

Den 15 maj 2012 kommer der der en revideret udlændingelov om familiesammenføring af voksne og børn. Få hjælp til ansøgning! Vi fortager familiesammenføringer mange gange om året. Få gratis info hos Indvandrerrådgivningen. LÆS MERE...

Links

Links til andre websider fra rådgivningen, men også andre relevante for problemløsninger. KLIK HER

24-aars-uredeligheden!

Århus. Indrykket den 28. april 2018 af Leif Randeris

 

30.10.2007

Ifølge Morgenavisen Jyllands-posten har ægteskabsmønstret blandt indvandrere ændret sig radikalt fra 2001 og til i dag. Spørgsmålet er om, JP er videnskablig eller politisk i sin artikel?

Den gang fandt 67% af indvandrere fra ikke-vestlige lande deres ægtefælle i hjemlandet. Det tal er i dag faldet til 37%.

24% af indvandrerne gifter sig med en dansker, mens 29% ifølge JP egne uvidenskabelige undersøgelser bliver gift med en herboende indvandrer eller –efterkommer. Med henvisning til den svenske professor Eskil Wadensjö fra Stockholms Universitet skyldes dén udvikling dels 24-årsreglen for familiesammenføring og dels de øvrige stramninger på familiesammenføringsområdet, blandt andet god økonomi og uafhængighed af offentlige ydelser.

best replica watches replica watch uk replica Watches replica Tag Heuer watches


Vi er meget enige med den radikale partileder Margrete Vestager, som på trods af den helt uvidenskabelige udredning udelukkende baseret på tal og statistik – eller måske snarere på grund af dem – vil have 24-årsreglen kulegravet. Vi ser nemlig artiklen i Morgenavisen Jyllands-Posten som et stykke bestillingsarbejde til støtte for den siddende VKO-trojka op til folketingsvalget 13. november.

Tallene er sikkert korrekte nok. Men viser de noget om de mange unge kvinder, der ”eksporteres” til tvangsægteskab i hjemlandet? Og hvem er det egentlig, der gifter sig med hvem? Så længe Morgenavisen Jyllands-Postens artikel ikke går mere i dybden med aldersfordeling, kønsfordeling, om der er tale om førstegangsægteskab eller andengangs-ditto, fortæller tallene intet om, hvor vidt det er lykkedes at dæmme op for den undertrykkelse af især muslimske kvinder, som officielt var formålet med 24-årsreglen. Indvandrerrådgivningen har ikke bemærket nogen nedgang i antallet af sager om tvangsægteskab – det kan nemlig sagtens indgås mellem herboende. Endelig indgås der en del ”muslimske” ægteskaber, som ikke fører til officiel vielse på rådhuset, men som ikke desto mindre forpligter parterne i forhold til familier, venner og bagland.


Mange muslimske kvinder bliver fortsat straffet, hvis de har danske kærester. Det er stadig meget ualmindeligt, at muslimske kvinder indgår ægteskab med eksempelvis kristne mænd. Omvendt har mange unge muslimske mænd danske kærester, inden de gifter sig med en landsmand. Nogen ligestilling mellem drenge og piger er der absolut ikke tale om på kæreste-området.

Men det er jo klart: Ser man alene 24-årsreglen som et middel til at holde de fæle fremmede ude af vores land, så ligner det jo en succes. Det gør Jyllandsposten sikkert!

Kontorleder

leif randeris

Søg i artikler

Søger i titel og brødtekst.


RING TIL OS

Du kan få gratis vejledning, hvis du har et problem med en ansøgning, men det er ikke sagsbehandling.

V?lg mellem nedenst?ende artikeltyper

 Artikler fra IR
 Artikler fra pressen
 Nyhedsbrev
 Pressekommentarer

:            © 2005 | Silkeborgvej 229-butikke DK8230 Åbyhøj | Tlf. nr +45 88709898 | Mobil nr. +45 26223611 | postmaster@indvandrerraadgivningen.dk