Menu

Visum-invitation

Skal du have inviteret din nærmeste familie til Danmark, så få hjælp fra os. LÆS MERE

Den svenske Model

Få vejledning om "familiesammenføring" via Den Svenske Model. Familiesammenføring efter EU-reglerne. Du kan hos Indvandrerrådgivningen få vejledning om pricippet til at komme til Sverige eller et andet EU-land og hjem igen til Danmark.
LÆS MERE

Familiesammenføring

Den 15 maj 2012 kommer der der en revideret udlændingelov om familiesammenføring af voksne og børn. Få hjælp til ansøgning! Vi fortager familiesammenføringer mange gange om året. Få gratis info hos Indvandrerrådgivningen. LÆS MERE...

Links

Links til andre websider fra rådgivningen, men også andre relevante for problemløsninger. KLIK HER

Aarhus Raadmand Thomas Medoms borgerinddragelses projekt er lunkent!

Århus. Indrykket den 28. april 2018 af leif randeris

 21.08.2015

Nu er det jo ikke første gang at Aarhus Kommune har forsøgt sig med såkaldte borgerinddragelsesprojekter uden det store held. Denne gang er det Social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom,som har lagt 200.000 kroner til side for at afprøve en ny måde at fordele kommunale penge på.

“I første omgang er der tale om et forsøg, hvor borgere, foreninger, organisationer, uddannelsesinstitutioner m.m. inviteres til to borgermøde. Her skal man i første omgang komme med forslag til projekter, der bekæmper ensomhed og støtter fællesskaber for udsatte grupper i Aarhus. I anden omgang stemmer de fremmødte om, hvilke projekter, der skal have op til 25.000 kroner som hjælp til at kunne realiseres.”

Kilde: http://www.aarhus.dk/?sc_itemid=FB8E2372-6071-40F7-AE86-A2893D0366D0

Indvandrerrådgivningen mener projektet fremstår nærmest useriøst set i lyset af den mængde af sociale problemstillinger, der udspiller sig i Aarhus Kommune, og desuden har gjort det i de sidste mange år. Derudover mener vi ikke det er borgernes opgave at bestemme, hvordan kommunale penge skal bruges på det sociale område. De kommunale politikere har vi borgere valgt ind ved kommunalvalget, og dermed givet dem mandatet til, med baggrund i deres ekspertise og grundige indsigt i social- og beskæftigelsespolitik, at træffe valg på borgernes vegne.

Det er selvfølgelig en ærlig sag for SF Rådmand Thomas Medom at krybe til korset og erkende,at han ikke magter opgaven og er løbet tør for ideer og penge, grundet de milliard store besparelser Århus kommune politikere mener sig nødsaget til nu igen . Dertil vil vi i Indvandrerrådgivningen sige, at man måske skulle rådføre sig med borgerne frem for at begynde at give dem penge til projekter ingen ved hvor ender og som lgner en eller anden useriøs reality show. Rådmanden har haft i mange år et Social Forbrugerråd, men har egenhændigt og enevældigt nedlagt Det Sociale Forbrugerråd i Århus Kommune.

Indvandrerrådgivningen er af den holdning budgettet til social- og beskæftigelsesområdet skal anvendes sådan, at sagsbehandlerne får tid og ressourcer til at lave grundig sagsbehandling, hvor man udviser omsorg og forståelse for den enkelte borger og husker, at alle som har brug for hjælp er mennesker og skal behandles som sådan og ligeværdigt.

Vi er samtidig klar over at dette kan være svært, når der konstant sættes et pres på den enkelte sagsbehandler om effektivisering og kontrol gennem kommende milliard stor nedskæringer. Indvandrerrådgivningen er imod flere såkaldte effektiviseringer, som vil øge kontrol og gå ud over socialt arbejde, kvalitet og omsorg.

Derfor kan vi godt tilslutte os SF Rådmand Thomas Medoms ønske om stærkere dialog med borgerne, men mener ikke dette skal involvere penge uddelt som nærmest et reality show.

I Aarhus har vi i mange år haft et generelt problem om dårlig prioritering af penge. En by og et samfund skal defineres på, hvordan det tager sig af udsatte befolkningsgrupper og ikke på størrelsen af bygninger. Enhver der kigger på århusiansk byudvikling specielt de seneste 10 år, vil kunne se hvordan byen søsætter utallige nye byggeprojekter, der ikke bærer  socialt sigte med sig. En ny havnefront, DOKK 1, Godsbanen, Aros o.s.v. Ikke så underligt at hjemløsheden er vokset til det dobbelte de seneste år og forsætter med at stige under SF Rådmand Thomas Medom. 

Vi undrer os over den store interesse i synliggørelse og en tilsyneladende rådvillighed, når det kommer til prioritering af budgettet på social og beskæftigelsesområdet.

Hvis Aarhus i sandhed skulle være en nytænkende by, så burde man starte en øget investering i mennesket fremfor bygninger – gerne med en øget dialog med borgerne, gerne med et nyt social forbrugerråd, der kan rådgive den tilsyneladende noget forvirrede SF Rådmand.

Leif randeris

Kontorleder

Søg i artikler

Søger i titel og brødtekst.


RING TIL OS

Du kan få gratis vejledning, hvis du har et problem med en ansøgning, men det er ikke sagsbehandling.

V?lg mellem nedenst?ende artikeltyper

 Artikler fra IR
 Artikler fra pressen
 Nyhedsbrev
 Pressekommentarer

:            © 2005 | Silkeborgvej 229-butikke DK8230 Åbyhøj | Tlf. nr +45 88709898 | Mobil nr. +45 26223611 | postmaster@indvandrerraadgivningen.dk