Tvangsaegetskab

SOCIAL VOLD & TVANGSÆGTESKABER


Hos Indvandrerrådgivningen har vi stor erfaring i at hjælpe i sager om social vold og ægteskabskonflikter som tvangsægteskab.

Hvis du er i en situation, hvor du føler, at andre end du bestemmer, hvem du skal giftes med, kan vi hjælpe dig. Du har måske en anden opfattelse af, hvordan man indgår i et ægteskab end dine forældre.

Det er ifølge dansk lovgivning ulovligt og strafbart at gifte sine børn væk under tvang, og vi kan i Indvandrerådgivningen hjælpe dig ud af den uønskede situation.

Social vold kan udøves på mange måder, din ægtefælle, kæreste eller forældre.

Du kan være blevet isoleret fra din familie eller ikke må have venner. Du kan være udsat for psykisk vold i dagligdagen, der i øvrigt er strafbart, såvel som fysisk vold. Noget sådan kan anmeldes til Politiet, men du må have styr på din situation med at skrive en dagbog, lave lydoptagelser m.v. Ellers er det svært at hjælpe dig.

Din aktive medvirken bliver nødvendige i sådanne sager, du må indstille dig på konflikt med familien, der vil tvinge dig,

Vi giver selvfølgelig også anonym rådgivning, og du kan på kontakt-siden sende en mail, eller læse mere om, hvordan du kontakter os.