Fra 2023 skal amerikanske statsborgere og 60 an­dre visumfri  lande  have visum, hvis de rejser til Europa

Visummet vil være gyldigt i tre år og tillader indehaveren adgang til Schengen-zonen, “så mange gange det er nødvendigt”.

Altså er man ikke begrænset til de nuværende visa-fri periode, hvor man skal udrejse af EU efter 90 dage.

Ordningen forventes at træde i kraft fra 2023. Det oplyser Det Europæiske Rejseinformations- og Godkendelsessystem (Etias). Beslutningen om at kræve visum sker i et forsøg på at forbedre sikkerheden og “undgå yderligere problemer med ulovlig indvandring og terrorisme”, skriver Etias.

Kravet omfatter rejser til Schengen-zonen – en gruppe af 26 europæiske lande, herunder Danmark. 22 af de 26 lande er medlemmer af Den Europæiske Union.

Andet krav for at kunne besøge Europa fra 2023 er, at personens pas er gyldigt i minimum tre måneder efter det planlagte ophold. Samtidig vil pas, der er ældre end ti år, muligvis ikke blive accepteret som gyldig dokumentation.

Foruden amerikanere må statsborgere fra 60 andre lande ligeledes have visum til Schengen-zonen fra starten af 2021. Det gælder blandt andre australiere, canadiere, japanere, mexicanere og ukrainere. Det fremgår af Etias’ hjemmeside.

Visummet kommer til at koste syv euro, hvilket svarer til cirka 52 kroner. Man skal ikke have en incoming insurance (forsikring) til et visa, som alle andre visumpligtige. De skal selv tegne en almindelig rejseforsikring, der skal tegnes i hjemlandene, og kan ikke tegnes i EU lande under opholdet.

Man kan selvfølgelig tegne en incoming insurance blandt andet igennem Indvandrerrådgivningen, der er agent for www.Gouda.dk, en sådan bestilling kan foretages her https://www.visum-invitation.dk/forsikringer/

Udgivet i Artikler og tagget , .